Muskelsvind og ridning på eliteplan
- Katrine Kristensen
- 25. jun. 2015
- 3 min læsning

Mit navn er Katrine Kristensen. Jeg er 19 år gammel, og rider para dressur (handicap dressur) på eliteniveau. Min nuværende hest hedder Welldone Dallas. En 10 årig vallak efter den tyske hingst Weltmeyer. Han er en stor flot rød vallak med hvid blis.
Welldone og jeg har dannet par siden Februar 2013. Det har allerede budt på mange oplevelser. Her kan nævnes DM (Danmarksmesterskaberne), guld og sølvmedalje ved NM (de nordiske mesterskaber) og flere landsholdssamlinger.
Jeg bor idag hjemme hos mine forældre ved Kalundborg, og går i 3g på Kalundborg gymnasium på team danmark. Team danmark er en organisation, som har til formål at støtte unge elite udøvere. Min støtte består i at min gymnasie tid er forlænget med 1 år. Det giver altså 4 år i alt. Ved denne ordning, får jeg mere tid til både skole og træning. Dvs. både plus på træningssiden og skolesiden.
Jeg er født med en fysisk/neurotisk sygdom kaldet muskelsvind. Et handicap som bryder signalerne mellem hjerne og muskler. Jeg kan gå, men har stor fysisk nedsat aktivitet. Sygdommen sidder primært fra hænder og op til albuerne, samt i mine ben og ryg. Jeg er født med sygdommen, så den har fulgt mig igennem min opvækst.
Jeg har igennem hele mit liv altid gået med den overbevisning at livet ikke skal tænkes i begrænsninger, men muligheder. Derfor (også være takket mine forældre) begyndte jeg som 5 årig at gå til ridning. Og siden hen er jeg ikke stået ned af den. Det er kun gået fremad siden. Jeg fik egen pony som 12 årig, og her begyndte det højere niveau at tage til. Ponytiden har været enorm lærerig, og har givet mig meget videre hen til det næste kapitel. Nemlig hest. Som tidligere nævnt var vi så heldige at finde min nuværende hest Welldone Dallas. En helt igennem skøn kammerat, og en fantastisk samarbejdspartner, som vi er sikker på skal bringe os endnu længere i fremtiden.
Jeg har igennem de seneste år redet paradressur. Paradressur også undertegnet handicap dressur, består såden set i det samme som “rask” dressur. Under paradressur rider man dog mod andre i samme situation. Her er man inddelt i 4 forskellige grader, som beskriver hvor “syg” du er. Hvor grad 4 er de mest “raske” ryttere. Jeg rider selv i grade 2. Dette testes hos fysioterapeuter som er uddannet til netop at teste dette.
Jeg kom i efteråret 2014 på det danske paradressurlandshold. Som tidligere nævnt har det budt på deltagelse ved DM, hvor en bronzemedalje blev hentet hjem.
Seneste resultat var ved vores deltagelse i de nordiske mesterskaber i Norge (Kristiansand). Vores første internationale stævne. Her gik det fantastisk, og Welldone og jeg hentede en sølvmedalje hjem i det individulle program, og dagen efter blev vi nordiske mestre (dvs. guldmedalje) i individuelt kür. Begge dage med procenter over de 70%. Jeg blev her også den 9 dansker som kvalificerede sig til VM.
Bag en equipage som os står nogle helt fantastiske mennesker, og dette kunne ikke lade sig gøre uden dem. Her kan nævnes at jeg netop er blevet optaget som sponsor rytter hos Scan Horse som forhandler lækre produkter som Petrie, Harcour, Back2back samt horse guard.
Følg med i en 19 årig piges liv i ridesporten, hvordan det er at være gymnasieelev og samtidig dyrke idræt på eliteplan, mens man oven i købet er født med muskelsvind.
–Katrine 🙂
Comments